Nieuws

"De baas worden over het ongemak, jij kan het"

Alom bekend zijn de zindelijkheids problemen van poep en plas,  schoolziek en de lichamelijke klachten zonder lichamelijke oorzaak van kinderen en jongeren. Hoe eerder je richt op het probleem hoe beter het resultaat is zonder veel belastende lichamelijke onderzoeken. Te lang blijft het onbesproken. Een combinatie van gedragstherapie, cognitieve therapie, hypnotherapie en aandacht voor opvoedingsattitude zijn interventies die in korte tijd goede resultaten opleveren voor ouders en kinderen.

2010 De integratieve kinder/jeugd therapeut heeft vaak al bewezen in samenspraak met andere behandelaars, dat ieder kind en ouder weer de baas kan worden over het probleem. Nieuwe cursussen heb ik gevolgd bij mevrouw  Carla Frankenhuis  en Dr Arine Vlieger.

Verder heb ik cursussen gevolgd bij de RINO;  leer problemen op de basisschool, systhemisch werk en familie opstellingen.

2011/2012 staat in het teken van het ontwikkelen van vaardigheden om ouders te begeleiden in samen opvoeden. Te vaak en te veel wordt ik geconfronteerd met kinderen van gescheiden ouders die een patroon hebben ontwikkeld in hun ouderschap, waar kinderen last van hebben met alle gevolgen van dien.

Door middel van gesprekken met beide ouders wil ik ouders bewust maken van hun communicatie patroon en leren om problemen met elkaar op te lossen. Dit kunnen ook gezinsgesprekken zijn.

2013 en 2014 staan in het teken van kennis uitbreiding enontwikkeling in systemisch werken en systemisch waarnemen met cliënten. Zowel op individueel niveau als op gezins of organisatie niveau. Ik merk in mijn praktijk, waar ik veel werk met cliënten uit gescheiden gezinnen dat een opstelling een geruststellende werking heeft voor zowel (groot)ouder als kinderen. Een opstelling kan veel verduidelijken en een verandering teweeg brengen in het gedrag, in het denken en in het gevoel. Op alle niveaus ontstaat er beweging.

Ik heb workshops gedaan bij Ingrid Dykstra, auteur van verschillende boeken over opstellingen met kinderen en de opleiding systhemisch werk bij " de verheldering" onder leiding van de heer van den Berg. Beide zeer inspirerend!

"Het is een persoonlijke verrijking voor ieder die er in aanraking mee komt"

Voor meer informatie kunt u mij bellen of een e.mail sturen via het contactformulier.