Jeugdigen

Het meervoud van lef is leven*,  het avontuur omwille van dromen en verlangens.

Je bent of je komt in een periode van je leven waarin er veel verandert. Op lichamelijk gebied, sociaal gebied en geestelijk gebied. Je lichaam gaat veranderen, je gaat een nieuwe school uitzoeken en je kiest misschien een andere richting dan je vrienden. Dat alles kan ook invloed hebben op jou waardoor jij je niet prettig voelt. Je kunt je bijvoorbeeld angstig, boos of verdrietig voelen, of veel lichamelijke klachten hebben. Het is fijn om daar soms over te praten.

Ook help ik bij problemen die met je omgeving te maken hebben: als je bijvoorbeeld in een situatie woont die niet altijd even makkelijk is. Als je veel slechte cijfers hebt, of je blijft zitten.  Of als een vriend ernstig ziek wordt. Ook kunnen het ervaringen zijn die in je familie zich afspelen: bijvoorbeeld veel ruzie, scheiden, een ziek familie lid of het overlijden van een goede bekende. Allemaal ervaringen die het niet makkelijk maken om op te groeien.

Kortom, je hebt gewoon iets wat je met iemand wil delen en bespreken.

Als jeugdtherapeut maak ik gebruik van jouw verhaal en gaandeweg kiezen we een vorm uit die jou kan helpen. Ik praat en luister, waarbij ik gebruik maak van technieken uit de gedragstherapie, cognitieve therapie, hypnotherapie en systheemtherapie. Als kinder/jeugdtherapeut begeleid ik je, totdat jij zegt:” Ik kan het weer alleen”. 

*Citaat van Loesje